Schilderij-schoonmaken

Schilderij-schoonmaken

Schilderij-schoonmaken is een zeer precies werk. Oorspronkelijke schoonheid mag gezien worden.

Dat is ons uitgangspunt bij het schilderij-schoonmaken

De twee meeste voorkomende soorten vervuiling: aanslag (rook en vuil) en vergeling van de vernislaag. Vanaf een jaar of tien zetten de vergelingsprocessen in. Vervuiling en vergeling veranderen het aanzien sterk. Vormen en kleuren vervlakken. En de “zichtbaarheid” van het schilderij neemt af door veroudering van de vernis. Als na het verwijderen/afdunnen van de vernis er weer een nieuwe vernislaag op het schilderij zit, zijn de kleuren weer zoals ze oorsponkelijk horen te zijn.

 

 

 

 

 

 

 

Op deze foto’s van de vernis verwijdering  is duidelijk te zien welke invloed de vergeelde vernis heeft op de kleuren van het schilderij. Een goede schoonmaak laat de oorspronkelijke kleuren weer tot hun recht komen.Onze werkzaamheden: het oppervlakte vuil verwijderen en daarna de vaak vergeelde vernislagen verwijderen en vervangen door een nieuwe vernislaag, loslatende verf vastzetten en/of craquelé herstellen, sleetse plekken retoucheren een scheur herstellen of het schilderij bedoeken. Het resultaat is verrassend, zoals u hier kunt zien.

          

Na het verwijderen van de vernislaag zijn de oorspronkelijke kleuren weer zichtbaar, en komt er een prachtig schilderij te voorschijn. Neem contact op voor schoonmaken van uw schilderij


Div. voorbeelden en resultaten van schilderij-schoonmaken.  Voor schilderij-restauratie klik hier.